Home

  Interieurkunst

  Foto Galerie

  Biografie

  Exposities

  Workshops

  Contact

  Links

 

Viltlevensloop

Begin jaren tachtig heeft Adrian de academie Minerva te Groningen gevolgd. In die tijd was haar eerste kennismaking met vilt. Naast een aantal jaren les geven op een MBO school voor mode & kleding, naaide ze veel bijzondere kleding waaronder bruidsjaponnen.

De laatste tien jaar legt ze zich meer toe op vilt. Vilt kan worden gemaakt in het platte vlak maar ook in het driedimensionale vlak; van praktische gebruiksvoorwerpen tot kunstzinnige objecten. De eindeloze mogelijkheden in de toepassing van vilt geven haar de drive om zich in deze kunst verder te ontwikkelen.


Adrian vindt het leuk om wol zelf op schilderachtige wijze te verven en daarmee te vilten. Het contrast tussen het dichte, wat steviger vilt en de dunne transparante zijde geeft een speelse en spannende werking. Hierdoor heeft haar werk, dat vooral bestaat uit bijzondere, eenvoudige en draagbare kleding en accessoires, een herkenbare eigen stijl.

De uitdaging in het werk van Adrian zit, naast de balans in kleur en materiaal, in de kunst om haar kledingstukken zonder gebruik van naald en draad aan elkaar te vilten.